Sie sind hier: Startseite Kooperationen Kooperationen mit Einrichtungen in Asien / MENA

Kooperationen mit Einrichtungen in Asien / MENA

Institut für Orient- und Asienwissenschaften

Projekt: Dissidence and Censorship in Modern Egypt
Land: Ägypten
Partnerinstitution: Centre for Civilization Studies and Dialogue of Cultures/Cairo University, Ägypten
Förderung: DAAD
Kontakt: Prof Dr. Stephan ConermannAbdelkader Al Ghouz

Geographisches Institut

Projekt: Building resilience through translocality. Climate change, migration and social resilience of rural communities in Thailand (TransRe)
Land: Thailand
Partnerinstitution: Partneruniversitäten Chiangmai und Khon Kean (beide Thailand), Melbourne (Australien), Raks Thai Foundation, Institut für Umwelt und menschliche Sicherheit der UN (UNU-EHS), International Organization for Migration (IOM) (Thailand), Deutsches Institut für Entwicklungspolitik (DIE)
Förderung: BMBF
Kontakt: Dr. Patrick Sakdapolrak

Institut für Nutzpflanzenwissenschaften und Ressourcenschutz (INRES)

Projekt:  Anthropogenic risk factors and management of biodiversity for rural livelihood around East African rain forests (BIOTA)
Land: Marokko, Südafrika, Benin, Elfenbeinküste, Burkina Faso, Kenia, Namibia, Senegal, Uganda
Partnerinstitution: Université d’Abomey-Calavi, Université de Ouagadougou, Université de Cocody, National Museums of Kenya, University of Namibia
Förderung: BMBF
Kontakt: Prof. Dr. Mathias Becker

Projekt: Sequestration of microbial, aged and pyrogenic N during paddy soil development
Land: Indonesien (Java)
Partnerinstitution: Universität Brawijaya, PhD Sri Rahayu Utami
Förderung: DFG
Kontakt: Prof. Dr. Wolf AmelungDr. Eva Lehndorff

Projekt: Plant-soil interactions in changing rice cropping systems and their influence on C and N dynamics
Land: Philippinen
Partnerinstitution: IRRI
Förderung: DFG: FOR 2701
Kontakt : Prof. Dr. Wolf AmelungDr. Eva Lehndorff

Zentrum für Entwicklungsforschung (ZEF)

Projekt: Crossroads Asia: Conflict, Migration, Development
Land: Afghanistan, China, India, Iran, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Nepal, Pakistan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan
Partnerinstitution: Geographisches Institut, Universität Köln; Institut für Ethnologie, Ludwig-Maximilians-Universität München; Institut für Orient- und Asienwissenschaften (IOA), Universität Bonn; Seminar für Ethnologie, Universität Tübingen; Zentralasien-Seminar, Humboldt-Universität zu Berlin; Zentrum für Entwicklungsländerforschung (ZELF), Freie Universität Berlin; Zentrum Modernder Orient (ZMO)
Förderung: BMBF
Kontakt: PD Dr. Anna-Katharina Hornidge

Projekt: Health impact of water access in urban China and India
Land: China, Indien
Partnerinstitution: Bonn Asia Center (BAZ), Bonn University; Chinese Academy of Sciences (CAS); ZEF Water Pollution and Health Initiative; International Centre for Comparative Water and Development Studies (ICCWaDS); International Center for Integrated Mountain Development (ICIMOD); United Nations Human Settlements Programme UN-HABITAT; German International Kooperation (GIZ)
Förderung: European Commission (Marie Curie Programme), DFG
Kontakt: Dr. Daphne Gondhalekar